Οι ρινικές κόγχες είναι σχηματισμοί του εσωτερικού της μύτης, υπεύθυνες για τη διήθηση, τη θέρμανση και την ύγρανση του εισπνεόμενου αέρα.

Μεγάλες ή πρησμένες κόγχες, οδηγούν σε απόφραξη της μύτης.

Οι αλλεργίες, η έκθεση σε περιβαλλοντικούς ερεθισμούς, μια επίμονη φλεγμονή στο εσωτερικό των παραρρίνιων κόλπων, όπως επίσης και η παραμόρφωση του ρινικού διαφράγματος, είναι δυνατόν να προκαλέσουν διόγκωση των κογχών.

Η κογχοπηξία είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, η οποία πραγματοποιείται στο ιατρείο και σκοπό έχει την απελευθέρωση της μύτης από το μόνιμο μπούκωμα και την καθημερινή χρήση spray.
Η τεχνική αυτή χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητες για να δημιουργήσει βλάβες στον υποβλεννογόνιο ιστό της κόγχης, μειώνοντας τον όγκο της, χωρίς επιπτώσεις στους περιβάλλοντες ιστούς.


Η κογχοπηξια με ραδιοσυχνότητες διαφέρει ριζικά από τις παραδοσιακές μεθόδους λόγω της χρήσης χαμηλής ισχύος ενέργειας που επιτρέπει μια σχετικά γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία για την πήξη του ιστού, επιτρέποντάς σας να επιστρέψετε σχεδόν άμεσα στην εργασία σας και στις καθημερινές σας δραστηριότητες, απαλλαγμένοι πλέον από το πρόβλημα της βουλωμένης μύτης. 

Το κόστος της επέμβασης είναι 300 Ευρώ.

ΚΟΓΧΟΠΗΞΙΑ