ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ;

 

Τι είναι η μεσοθεραπεία;


Η μεσοθεραπεία είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για την πρόληψη αλλά και για την αντιμετώπιση της γήρανσης του δέματος. Αυτό επιτυγχάνεται με την έγχυση διαφόρων ουσιών  κάτω από την επιδερμίδα, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να την διαπεράσουν με διαφορετικό τρόπο εφαρμόζοντάς τις εξωτερικά. Αυτές οι ουσίες είναι συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία  που είναι απαραίτητα για την ενυδάτωση, την ανάπλαση και διατήρηση της σφριγηλότητας του δέρματος. 

Τι είναι η μεσοθεραπεία με μικροβελονισμό ( microneedling – dermapen );


Είναι μια νέα τεχνική μεσοθεραπείας, η οποία γίνεται με τη βοήθεια μιας ειδικής συσκευής με τη μορφή στειλεού που η κεφαλή του αποτελείται από πολλές μικροσκοπικές βελόνες σε μέγεθος μικρότερο από αυτό μιας  βλεφαρίδας. Η κεφαλή αυτή πάλλεται όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα πραγματοποιώντας ελεγχόμενο μικροτραυματισμό και προωθώντας τις ουσίες που θέλουμε κάτω από την επιδερμίδα. Η τεχνική αυτή έχει διπλή δράση, αφού εκτός από τη δράση των ουσιών που εισέρχονται στο δέρμα, ίδιος ο οργανισμός για να αντιμετωπίσει τον τραυματισμό παράγει μεγαλύτερες ποσότητες ελαστίνης και κολλαγόνου.  

 

Πονάει η μεσοθεραπεία;


Όχι , είναι σχεδόν ανώδυνη ακόμα και χωρίς την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας.

Πότε θα δω αποτελέσματα και πόσο διαρκούν;


Μια μικρή βελτίωση της υφής του δέρματος είναι ορατή αμέσως μετά την πρώτη θεραπεία. Χρειάζεται όμως συνήθως ένας κύκλος 3 – 5 θεραπειών και ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2-6 μηνών για το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να διαρκέσει έως και δύο χρόνια.