ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΤΟΧ (ΜΠΟΤΟΞ) ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ;

 

Τι είναι το BOTOX ( μπότοξ ) ;

Το BOTOX ή βοτουλινική τοξίνη τύπου Α,  είναι μια φαρμακευτική ουσία που χρησιμοποιείται στην ιατρική περισσότερο από 35 χρόνια. Μεγάλος αριθμός μελετών αποδεικνύει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του. Η θεραπεία με BOTOX όταν πραγματοποιείται από ειδικό, είναι γρήγορη, ανώδυνη και έχει σχεδόν άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα.

Πώς δρα το BOTOX ;

Με την έγχυση κατάλληλης ποσότητας BOTOX σε συγκεκριμένα σημεία, επιτυγχάνουμε να περιορίσουμε την κινητικότητα των μυών που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία των ρυτίδων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι ρυτίδες να απαλύνονται, χωρίς όμως να χάνεται η εκφραστικότητά του προσώπου. 

 


Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για BOTOX ;

Αντίθετα με την λάθος αντίληψη που κυκλοφορεί, ότι το BOTOX  είναι μια θεραπεία για προχωρημένες ηλικίες, το πότε θα ξεκινήσει κάποιος το BOTOX, εξαρτάται από το πόσο εκφραστικό άτομο είναι και πόσο εύκολα δημιουργούνται ρυτίδες στο πρόσωπο του. Μάλιστα είναι προτιμότερο οι θεραπείες να ξεκινούν προληπτικά στις ηλικίες γύρω στα 30, ώστε οι ρυτίδες να μην έχουν γίνει ήδη μόνιμες αφού σε αυτή την περίπτωση ακόμα και το BOTOX δεν θα είναι 100% αποτελεσματικό.


Πόσο διαρκεί και κάθε πότε πρέπει να κάνω BOTOX ;

Το αποτέλεσμα διαρκεί 4-6 μήνες και συνήθως χρειάζονται δυο θεραπείες το χρόνο. Αφού περάσει η δράση του όμως, οι ρυτίδες του προσώπου θα είναι σε καλύτερη κατάσταση  απ' ότι ήταν πριν τη θεραπεία. 

Το πρόσωπό μου θα δείχνει παγωμένο με το BOTOX ;

Κατηγορηματικά ΟΧΙ, εφόσον η θεραπεία πραγματοποιηθεί από έμπειρο ειδικό ιατρό.